ECOlogie & ECOnomie

AANDACHT VOOR HET MILIEU

AANDACHT VOOR UW BUDGET

Bij de ontwikkeling van haar producten besteedt Monier bijzonder veel aandacht aan duurzaamheid enerzijds, en aan een snelle en eenvoudige verwerking anderzijds. We streven duurzaamheid na door resoluut te kiezen voor milieuvriendelijke producten met een lange levensduur. En als we aandacht besteden aan een snellere en eenvoudigere verwerking, doen we dat opdat er tijd in verwerking (en dus budget!) zou besparen. Kortom: gebruik maken van Monier dakpannen en alle andere producten (onderdakfolies, panhaken, loodvervangende aansluitingen) is kiezen voor kwaliteit en efficiëntie, voor ecologie en economie. Want beide gaan meer dan ooit hand in hand.

Mooie woorden? Hieronder enkele concrete voorbeelden:

Monier = ecologie en economie

AANDACHT VOOR HET MILIEU

Monier betondakpan TEGALIT donkergrijs
Monier betondakpan TEGALIT donkergrijs

BETONDAKPANNEN

Reeds in 1995 ontving Monier het milieucertificaat ISO 14001. De grondstoffen van betondakpannen van Monier zijn zuivere natuurlijke materialen: zand, cement en water, door-en-door gekleurd met natuurlijke ijzeroxiden. De productie van betondakpannen levert bovendien een CO2-uitstoot die tot 60% lager ligt dan die van andere dakbedekkingsmaterialen, en dat dankzij de efficiënt gestookte verhardingskamers. Bovendien wordt tijdens het productieproces het milieu zoveel mogelijk gespaard dankzij het volledig hergebruik van proceswater en biologisch afbreekbare ontkistingsolie. Aan het eind van hun levensduur kunnen betondakpannen prima worden hergebruikt als betongranulaat of als ophoog/verhardingsmateriaal.

Productinfo over betondakpannen van Monier:

Monier betondakpan NEROMA GLAZURON, zwart
Monier betondakpan NEROMA GLAZURON, zwart met DUBOKEUR-certificaat

GLAZURON®

De betondakpanmodellen TEEWEN en NEROMA kunnen worden voorzien van een extra afwerkinglaag: GLAZURON®. Op de door-en-door ingekleurde betonnen drager wordt een bijzondere cementslurry aangebracht die ervoor zorgt dat het oppervlak van de pan glad is. Deze toplaag wordt afgewerkt met een ingekleurde waterafstotende coating. Door het gladde oppervlak kunnen mossen en algen zich bovendien moeilijker gaan hechten. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) kende aan de betondakpan van Monier met GLAZURON®–afwerking het DUBOKEUR-certificaat toe.

Monier loodvervangende aansluiting WAKAFLEX
Monier loodvervangende aansluiting WAKAFLEX

WAKAFLEX®

Voor de aansluiting van de dakpannen aan opgaand metselwerk en de afwerking van schoorsteen, dakvenster en dakkapellen biedt WAKAFLEX® de duurzaamste oplossing. De aansluiting is 100% recycleerbaar (polyisobutyleen), vormvast en veel weerbestendiger dan de traditionele methoden (lood). Bovendien is de verwerking van WAKAFLEX® een mooi voorbeeld van de combinatie tijdsbesparing en kwaliteitsverbetering (zowel op het vlak van levensduur als op het vlak van esthetiek).

Monier onderdakfolies SPIRTECH: dampdoorlatend, waterkerend, hydrofobische lijm en energiebesparend.

SPIRTECH® 300+ BESPAART ENERGIE

Monier heeft en uitgebreid gamma onderdakfolies: alle types zijn dampdoorlatend en waterkerend. De microporeuze film levert een continue afvoer van waterdamp en maakt de zolder een bewoonbare ruimte.

SPIRTECH® 300+ is een ademende onderdakfolie met bijkomend een kleefstrook aan de overlap. Hierdoor wordt het onderdak perfect wind –en waterdicht om de onderliggende isolatie optimaal te beschermen. Isolatie (glaswol) dient immers droog en tochtvrij te blijven om haar isolatiewaarde te behouden. Is dit niet het geval kan er energie (stookkosten) nodeloos verloren gaan!

AANDACHT VOOR UW BUDGET

Monier ontwikkelt producten met het oog op eenvoudige verwerking en lange levensduur

EFFICIËNTER WERKEN

Het spreekt voor zich dat gebruik maken van milieuvriendelijke producten een goede zaak is. Maar dit mag niet ten koste mag gaan van het verwerkingsgemak en de levensduur. Tijdens de productontwikkeling legt Monier het accent op levensduur door de invloeden van diverse weersomstandigheden te simuleren. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de wind -en regentunnel van Monier Technisch Centrum. Daarnaast organiseert Monier regelmatig sessies met dakdekkers en architecten. Op basis van hun input worden producten finaal ontwikkeld en getest op eenvoud in verwerking.

MONIER Prefab kielgoot PROFILO-S
Prefab kielgoot PROFILO-S

KIELGOOT PROFILO-S®

De prefab kielgoot uit gegalvaniseerd staal PROFILO-S® is hier een mooi voorbeeld van. Deze kielgoot is 100% recycleerbaar en bijzonder eenvoudig in verwerking: licht in gewicht (4,8kg), 2,1 meter lang (2 meter werkende lengte) en wordt vastgeschroefd in de onderbouw.

MONIER Dakpannen, keramische dakpan, stormpan POSTEL 20: Stormpan POSTEL 20: variabele latafstand tot 1,5cm, de ideale dakpan voor renovatie, dakrenovatie
Stormpan POSTEL 20: variabele latafstand tot 1,5cm

STORMPAN POSTEL 20

Uiteraard staat ook bij de ontwikkeling van dakpannen een gemakkelijke verwerking voorop. De stormpan POSTEL 20 bijvoorbeeld is maatvast en heeft een variabele latafstand tot 1,5cm! Voor de verankering van deze stormpan zijn er 2 mogelijkheden: de Europanhaak of de nieuw ontworpen panhaak. Deze laatste vangt de variabele latafstand moeiteloos op. Hierdoor is de POSTEL 20 de ideale dakpan voor renovatie van daken.

Monier productontwikkelingen testen in eigen wind -en regentunnel waar dakpannen en systeemcomponenten worden onderworpen aan diverse weertypes
Monier onderwerpt producten onder intensieve testen. Uniek in de sector hellende daken zijn de testen in eigen wind -en regentunnel waar diverse weertypes worden gesimuleerd.
Monier Schiedel, natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie, EPB, gezond binnenklimaat
Schiedel, onderdeel van Monier, zorgt voor een gezond binnenklimaat van de woning via natuurlijke en mechanische ventilatiesystemen.