Wapen het dak extra goed tegen weer en wind met Spirtech Maximum 2+ van Monier!

Als totaalleverancier van dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie-  en zonne-energiesystemen, was Monier altijd al de partner bij uitstek voor een mooi en duurzaam dak. Op Batibouw presenteert Monier een bijkomende oplossing voor een blijvend duurzame dakopbouw: de nieuwe onderdakfolie Spirtech Maximum 2+. Die wapent geïsoleerde daken, zowel in nieuwbouw als in renovatie, extra goed tegen weer en wind.

Waarom een onderdak?

Dat dakisolatie een absolute must is bij zowel nieuwbouw als renovatie, weet iedereen. Maar bij het isoleren van daken moet ook extra aandacht worden besteed aan het onderdak. Een kwaliteitsvol onderdak beschermt  de isolatie en de dakstructuur. Samen met de dakbedekking garandeert een onderdak de weersbestendigheid van het dak en zorgt het ervoor dat er geen stuifsneeuw, stof en roet in de isolatie kan doordringen. Daardoor boet de isolatie niet in aan efficiëntie, en kan er geen bouwschade ontstaan. Er bestaan veel soorten materialen die als onderdak worden gebruikt, maar ze zijn niet allemaal even goed dampdoorlatend. Een hoge dampdoorlaatbaarheid is nochtans heel belangrijk: als er zich toch vocht in de dakconstructie zou bevinden, moet dat vocht naar buiten kunnen ontsnappen, zodat er geen condensatie kan ontstaan.

De duurzaamste onderdakfolie

De nieuwe Spirtech Maximum 2+-onderdakfolie is niet alleen perfect waterkerend en garandeert niet enkel een continue afvoer van waterdamp. De folie is eveneens duurzamer dan ooit dankzij haar 3 lagen: een dampdoorlatende pu-coating, een polyestervlies én in het midden een wapening die garant staat voor een extreem hoge trek- en nagelscheursterkte. Voor een optimaal installatiegemak is de nieuwe Spirtech Maximum 2+ eveneens voorzien van 2 geïntegreerde kleefstroken aan de boven- en de onderkant. Hierdoor zal ook wind niet tot in de isolatie kunnen doordringen,
wat de isolatieprestatie ten goede komt. Met de gamma’s Spirtech® en Vapotech®  ontwikkelde Monier al langer dan vandaag verschillende soorten hoogkwalitatieve onderdakfolies voor hellende daken, zowel voor toepassing aan de koude (Spirtech) als aan de warme (Vapotech) zijde. Dankzij de ademende eigenschappen van de Spirtech-onderdakfolies en de dampremmende eigenschappen van de Vapotech-onderdakfolies zorgen de onderdakfolies van Monier voor een optimale vochthuishouding.

15 jaar systeemgarantie

Net zoals de andere types Spirtech-folie werd ook de nieuwe Spirtech Maximum 2+ door Monier zelf ontwikkeld en in eigen fabrieken geproduceerd. Dat is de garantie bij uitstek op optimale kwaliteit, functionaliteit en toepasbaarheid, en op een optimale afstemming op de andere producten (dakpannen, andere daksysteemcomponenten…) die Monier voor het dak ontwikkelt. Monier is zo zeker van de kwaliteit van zijn producten, dat de producent het als enige aandurft om op al zijn dakpannen, zowel keramische als minerale, 30 jaar productgarantie te verlenen (vorstbestendigheid, breuk en waterdichtheid) én daarbovenop 15 jaar daksysteemgarantie (die verzekert dat de pannen en toebehoren bestand zijn tegen storm, neerslag, condensatie, enz.).

 

Meer info: www.monier.be of op Batibouw, paleis 5, stand 5.101