Monier trotseert alle afstanden met Monier Clima Comfort Plus en zijn nieuwe Keramische Sarkingflap

Als dakspecialist bij uitstek trotseerde Monier altijd al grote hoogtes. Op Batibouw gaat de totaalleverancier van dakpannen, daksysteemcomponenten, dakisolatie- en zonne-energiesystemen nog andere afstanden trotseren. Een dikte-afstand in de eerste plaats. Want met het isolatiesysteem Monier CLIMA COMFORT PLUS stelt Monier  de dunste dakisolatiepanelen ooit voor. En om de ontsierende afstand tussen een door na-isolatie  verhoogd dak en de gevel te overbruggen, lanceert Monier dan weer zijn Keramische Sarkingflap. En om de financiële afstand tussen dromen en daden te verkleinen, pakt Monier op Batibouw uit met een actie met dakcheques.

(Na-)isolatie van daken 

Uw dak ongeïsoleerd laten is absoluut ‘not  done’. Doorheen een ongeïsoleerd dak gaat immers al gauw 30% van alle warmte in uw huis verloren. Maar ook als u al dakisolatie heeft, loont het zeker de moeite bijkomend te isoleren.  Voor bestaande daken adviseert de overheid een Rd-waarde (warmteweerstand) van minstens 3 m²K/W (bij voorkeur 4 m²K/W). Dit betekent bijvoorbeeld 12 cm glaswol met een lambdawaarde van 0,035 W/mK. De meeste woningen halen deze dikte niet.   

U zou een tweede laag isolatie aan de binnenkant van uw dak kunnen aanbrengen, maar zo verliest u natuurlijk heel wat plaats op zolder. Dé oplossing: isoleren aan de buitenkant, bij voorkeur met isolatieplanen die de dunste én de beste zijn, zoals MONIER CIMA COMFORT PLUS. Maar als u aan de buitenkant isoleert, verhoogt het dak en sluiten de pannen niet meer zo mooi aan op de gevel. Om het hoogteverschil te overbruggen, ontwikkelde MONIER daarom zijn nieuwe Keramische Sarkingflap. Deze zorgt voor een overlap op de gevelmuur in een kleur die perfect op de kleur van uw dak is afgestemd. 

MONIER Clima Comfort Plus

MONIER CLIMA COMFORT PLUS is een 2-in-1 systeem voor dakisolatie aan de buitenzijde. In één paneel, dat rechtstreeks op uw dak wordt gemonteerd, zitten zowel het dampdoorlatend onderdak als de isolatie vervat. De panelen worden aan de bovenzijde van de draagconstructie van het dak aangebracht en via tand- en groefverbindingen met elkaar verbonden. 

De grootste troef van MONIER CLIMA COMFORT PLUS t.o.v. andere isolatiepanelen is zijn superieure λ(lambda)-waarde dankzij het gebruik van resol  als isolator. Met 0,021 W/m.K heeft resol de laagste lambdawaarde op de markt, en dus de beste. Want in de isolatiewereld geldt:  λess is moRde.  Hoe lager de λ-waarde van een isolatiemateriaal,  hoe beter het isoleert. Zo isoleert MONIER CLIMA COMFORT PLUS van bijvoorbeeld 6 cm dik dankzij zijn uitzonderlijke goede lambdawaarde voor eenzelfde dikte 14% beter dan pur-panelen ( λ 0,024 W/m.K) en 61% beter dan houtwol ( λ 0,034 W/m.) 

Een bijkomend voordeel van de superieure isolatiewaarden van resol is dat de dikte van MONIER CLIMA COMFORT PLUS beperkt kan blijven. Vandaar dat MONIER CLIMA COMFORT PLUS al vanaf 60 mm dikte de waarden die de overheid adviseert probleemloos haalt als er 5 cm minerale wol aan de binnenkant van het dak is aangebracht. Zonder bijkomende isolatie haalt MONIER CLIMA COMFORT PLUS reeds de geadviseerde waarden vanaf 80  mm dikte.

Keramische Sarkingflap

Door het dak langs de buitenkant te isoleren, wordt het verhoogd en sluit de gevelpan niet meer aan op de gevel. De Keramische Sarkingflap van MONIER biedt in dat geval de perfecte oplossing. Dit speciaal ontwikkelde profiel  overbrugt het verschil in hoogte en zorgt voor de nodige overlap op de gevelmuur. Een efficiënte, duurzame en onderhoudsvrije oplossing.De Keramische Sarkingflap van MONIER is in 3 standaardkleuren verkrijgbaar: natuurrood, zwart geëngobeerd en Belgisch blauw. Deze kleuren sluiten aan bij het grootste deel van het assortiment keramische dakpannen. Hierdoor kan de Keramische Sarkingflap visueel mooi in het dak geïntegreerd worden. Wanneer voldoende volume wordt besteld, zijn speciale kleuren op aanvraag leverbaar. De Keramische Sarkingflap van MONIER is universeel toepasbaar onder vrijwel alle modellen keramische gevelpannen. De werkende lengtemaat is 33 cm, de werkende hoogte ca. 11,5 cm. Het profiel wordt mooi strak met een koude sluiting toegepast. Montage is eenvoudig dankzij de standaardschroefgaten en de speciale MONIER RVS 40 mm Torx-schroeven.

Nog meer winst dankzij de MONIER-dakcheque-actie op Batibouw

Als u nieuwe dakpannen legt of uw dak isoleert, krijgt u er sowieso meer esthetisch of  energetisch comfort voor in de plaats. Bovendien verhoogt u de waarde van uw woning. Dankzij dakisolatie geniet u ook onmiddellijk van een lagere energiefactuur, en u kan een beroep doen op heel wat premies en een belastingaftrek van 30%.

Vanaf Batibouw voegt MONIER daar nog een vijfde financieel voordeel aan toe. Wie de stand van MONIER bezoekt (paleis 5, stand 5.101), een dakcheque vraagt en achteraf  minimum 80 m² MONIER-kleidakpannen koopt, krijgt 150 euro terugbetaald. In combinatie met isolatiepanelen CLIMA COMFORT PLUS verdubbelt de cashbackwaarde tot 300 euro.

Tot ziens op Batibouw, paleis 5, stand 5.101.