Monier kleurt keramische dakpannen Signy en Fontenelle Moka!

Op Batibouw 2015 stelt dakspecialist Monier de nieuwe dakpankleur ‘Moka’ voor: een intense, bruine karaktertint die tegelijk modern en tijdloos is. Momenteel zijn het de vlakke keramische dakpannen Signy® en Fontenelle® die in deze kleur verkrijgbaar zijn.

KLEURRIJKE DAKINNOVATOR

Met een ruim assortiment vlakke, gegolfde, grote en stormpannen in een rijk kleurenpalet (rood, rustiek, grafietgrijs, double black…) en met diverse afwerkingen (natuur, engobe, al dan niet mat verglaasd, blauw gesmoord...) was Monier al langer uw partner bij uitstek om precies dat dak te realiseren dat u perfect op het lijf geschreven is: een duurzaam dak (naast dakpannen, biedt Monier ook daksysteemcomponenten, zonne-energie- en isolatiesystemen aan), maar ook een mooi dak… Het dak bepaalt immers voor een groot deel het uitzicht van een woning. Daarom dat Monier niet enkel inzake kwaliteit en duurzaamheid, maar ook inzake esthetiek de lat bijzonder hoog legt. Monier investeert continu in de ontwikkeling van nieuwe dakpanvormen en -kleuren die perfect inspelen op actuele smaaktrends en tegelijk bijzonder tijdloos zijn. Ook met de nieuwe kleur ‘Moka’ die Monier op Batibouw 2015 voorstelt, zet het bedrijf zijn traditie als kleurrijke dakinnovator verder.

MODERN EN TIJDLOOS ‘MOKA’

De kleur ‘Moka’ – niet voor niets een knipoog naar de koffiedrank – heeft een volle en intense bruine kleur die erg warm en karaktervol oogt en zich zowel leent voor de renovatie van oudere daken als voor modernere nieuwbouwwoningen. De ‘Moka’-tint wordt verkregen door het engoberen van een pan met donkere scherf (een donkere oppervlakte en een donkere binnenkant). Bij deze oppervlaktebehandeling wordt de pan bespoten  met een kleihoudende suspensie met kleurontwikkelende oxides. Tijdens het bakproces sintert de engobelaag in de pan.  

SIGNY EN FONTENELLE

Monier past de nieuwe ‘Moka’-kleur toe op twee van zijn paradepaardjes onder de vlakke pannen: Signy en Fontenelle. Signy is een vlakke dakpan van groot formaat met een geraffineerd vormgegeven neus die speciaal ontwikkeld werd voor bouwers en verbouwers die design en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. De dakpan kan zowel in rechte lijn als in kruisverband worden gelegd en laat toe dakvlakken met een volkomen verschillend lijnenspel te creëren. Naast het esthetische aspect is bij de ontwikkeling van de Signy®-pan ook uitermate veel aandacht besteed aan het ontwerp van een technisch hoogwaardige kop- en zijsluiting. Signy is – naast in ‘Moka’ – ook beschikbaar in Natuurrood, Rustiek engobe en Double Black mat.

Fontenelle is een vlakke keramische dakpan(+/- 20/m²) met een licht afgeronde neus en een rustige, strakke belijning die zich perfect leent voor heel evenwichtig ogende daken. De dubbele zijsluiting en extra diepe kopsluiting werden uitvoerig getest in de wind- en regentunnel van Monier en zorgen voor een unieke weerbestendigheid. Fontenelle is beschikbaar in de kleuren Rood en Rustiek (rode scherf), Double Black® (donkere scherf) en nu dus ook in ‘Moka’.

 

Het volledige assortiment dakpannen ontdekt u op de Batibouw-stand van Monier (stand 101, hal 5).