Monier breidt kleurenwaaier pannen uit met 2 op-en-top Belgische tinten

Als wereldwijde, toonaangevende en beursgenoteerde producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken zet Monier jaar na jaar de toon door naast nieuwe dakpanmodellen ook nieuwe kleuraspecten te ontwikkelen. Dat is dit jaar niet anders. Speciaal voor de Belgische markt stelt Monier op Batibouw zijn meest typisch Belgische panmodel, de OVH 206 Bruegel, voor in de tinten ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en  ‘Belgisch rood bont’. 

Kwaliteit én esthetiek

Van de kwaliteit van zijn dakpannen is Monier bijzonder zeker. Precies ook daarom dat de fabrikant het als enige aandurft om op al zijn dakpannen, zowel keramische als betonpannen, 30 jaar productgarantie (vorstbestendigheid, breuk en waterdichtheid) én de unieke 15 jaar daksysteemgarantie (die verzekert dat de pannen en toebehoren bestand zijn tegen storm, neerslag, condensatie, enz.) te verlenen.

Dakpannen moet echter meer zijn dan enkel uiterst kwalitatief. Ze bepalen immers voor een groot deel het uitzicht van een woning. Daarom dat Monier niet enkel qua duurzaamheid maar ook qua esthetiek de lat bijzonder hoog legt en een enorm ruim assortiment panmodellen aanbiedt, in een rijk kleurenpalet en met diverse afwerkingen om precies dát dak te realiseren dat elkeen perfect op het lijf geschreven is. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Omdat stijlen en smaken van architecten en bouwheren continu evolueren en verschillen van land tot land, investeert Monier ook onophoudelijk in de ontwikkeling van nieuwe dakpanvormen en -kleuren die perfect inspelen op regionale, actuele smaaktrends en tegelijk bijzonder tijdloos zijn. Het is in dat kader dat Monier op Batibouw 2016 de tinten ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en  ‘Belgisch rood bont’ voorstelt voor zijn dakpanmodel OVH 206 Bruegel.

OVH 206 Bruegel

Een typisch Belgisch dak. Dat krijg je als je kiest voor de OVH 206 Bruegel. Deze dakpan is namelijk een variant op een van Moniers meest traditionele dakpanmodellen, waarmee al meer dan een eeuw daken worden bedekt. En dat blijven ze ook in de toekomst graag doen. Want behalve een mooie klassieker is de OVH 206 Bruegel een dakpan waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

 

 

Tot dusver was de OVH 206 Bruegel beschikbaar in vijf verschillende kleuren en afwerkingen: ‘Belgisch rustiek glazura engobe’, ‘Belgisch grijs gesmoord naturel’, ‘Belgisch blauw bont naturel’, ‘Belgisch blauw naturel’ en ‘Zwart glazura edelengobe’. Vanaf Batibouw 2016 komen daar 2 nieuwe tinten bij: ‘Belgisch historisch grijs engobe’ en  ‘Belgisch rood bont’.

Belgisch historisch grijs engobe 

‘Belgisch historisch grijs engobe’ werd door Monier ontwikkeld op vraag van architecten die deze tint een perfecte kleurnuance vinden voor woningen in pastoriestijl.

De speciale tint wordt verkregen door vóór het bakken van de OVH 206 Bruegel een fijne, dunne (klei) laag met ijzeroxides op de keramische dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een prachtige intense grijskleur.

 

Belgisch rood bont 

Belgisch rood bont is een tint die terug is van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat heel veel bouwheren opnieuw meer warmte op hun dak willen, zoals in de goede oude tijd. Het resultaat geeft enorm genuanceerde daken als resultaat, met tinten die schakeren van oranje tot dieprood over paars tot blauw. 

Het volledige assortiment dakpannen ontdekt u op de Bouwinnovatie-stand (stand 724) en Batibouw-stand van Monier (stand 101, hal 5).

Actie

Bouwinnovatie en Batibouw

De informatiemailing voor de dakprofessional