M&G TOITURE WINT FOTOWEDSTRIJD MONIER

Op de Dag van het Dak (3 december) vond de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd die dakspecialist MONIER dit jaar voor dakdekkers organiseerde. De 3 finalisten – Steen Marien, Bervoets Peter en M&G Toiture – kregen alle 3 een cheque ter waarde van 1.000 euro aan MONIER-materialen overhandigd. M&G Toiture kaapte daarnaast ook de hoofdprijs weg: een weekend Parijs voor 2 en 350 euro zakgeld.

Op Batibouw 2013 lanceerde MONIER een fotowedstrijd, exclusief voor de dakprofessional, waarin gevraagd werd een foto van zichzelf of zijn dakdekkersteam te nemen op, onder, bij.... een product van MONIER. Dat kon dus in de buurt van een dak bedekt met MONIER-pannen zijn, in de buurt van MONIER-daksysteemcomponenten of van het isolatiesysteem CLIMA COMFORT PLUS. 

De wedstrijd liep tot 30/10/13. Iedereen die voor die datum een foto uploadde op de website kreeg via de buitendienst van MONIER een exclusieve MONIER-hoodie (sweatshirt met kap). De hoofdprijs? Een weekend Parijs voor 2 en 350 euro zakgeld.

3 laureaten

Begin november selecteerde de jury - bestaande uit Gunther Guinée, hoofdredacteur Roof Belgium; Dirk Van Kerckhoven, technisch adviseur Confederatie Bouw; Eva Vanhoorne, zaakvoerder reclamebureau MARQUIZ; Daisy Saeys, sales manager MONIER Roof Products Belgium en Ton Boonhof, marketing manager MONIER Benelux - 3 finalisten: Bervoets Peter, Steen Marien en M&G Toiture.

Bervoets Peter - algemene dakwerken, Houthalen

De jury was gecharmeerd door het feit dat er heel wat dynamiek uit de ingezonden foto sprak (was het de bedoeling de M van MONIER te vormen?) en er - in de 'mannenwereld' van dakdekkers - ook 2 vrouwen op de ingezonden foto stonden.

Algemene dakbedekking Steen Marien, Oostkamp

"Toffe foto, met heel sympathiek ogende mensen", vond de jury. "Bovendien zie je personen van verschillende leeftijden op deze foto vertegenwoordigd. De passie voor daken die door het bloed van verschillende generaties stroomt als het ware."

M&G Toiture, Warcoing

Vooral de compositie en het gezichtspunt van deze foto sprak de jury enorm aan. Ook het feit dat 'de dakpan' op zich en het ambachtschap van het dakdekken in deze foto heel duidelijk naar voor kwam, kon op heel positieve reacties rekenen.

Prijsuitreiking

Het was M&G Toiture die op de Dag van het Dak (3 december) tot uiteindelijke winnaar van de fotowedstrijd van MONIER werd uitgeroepen. Hij mocht een reischeque ter waarde van 500 euro van JetAir en 350 euro zakgeld in ontvangst nemen. "We zijn ontzettend tevreden", glunderen David Morek en Jérôme Guilbau, zaakvoerders van M&G Toiture. "We hoorden van de fotowedstrijd begin vorig jaar via de Dakdekkerskrant, de infokrant van MONIER die voor Batibouw 2013 bij Roof Belgium werd meegestuurd en ook nog eens persoonlijk op post werd gedaan naar alle dakdekkers die vaak met MONIER-producten werken. Op dat moment wilden we eigenlijk gewoon meedoen voor de sweaters die iedereen die deelnam kreeg en die ik dan aan de arbeiders die op de foto stonden cadeau kon doen. En die arbeiders in kwestie - het zijn Matthieu Delhaye en Nicolas Duframes die hier op de foto staan - zagen die sweater ook enorm goed zitten. Maar we wilden natuurlijk ook kans maken op de hoofdprijs. Vandaar dat ik toch mijn best heb gedaan om de foto vanuit een orgineel perspectief te nemen. En met één van de sterproducten van MONIER in de hoofdrol: de Postel 20. Dat alles met succes, blijkbaar!" (lacht).

Geen verliezers

Om ook de andere 2 finalisten te belonen voor hun creativiteit, besliste Ton Boonhof, de marketing manager van MONIER Benelux, dat alle drie de finalisten sowieso een prijs verdienden. En wat voor één...! Op de Dag van het Dak kregen zowel M&G Toiture als Peter Bervoets als Steen Marien een cheque ter waarde van maar liefst 1000 euro aan MONIER-materialen overhandigd.

Eerder persbericht "Finalisten Fotowedstrijd" lezen